Emil Brolin - Portfolio

Curriculum Vitae

Profil

Emil har en väldigt god förmåga att möta deadlines. Han gör det som krävs för att leverera i tid, detta är något som märkts inte minst i alla typer av eventuppdrag där stora arbetsmängder ska klaras på kort tid och man måste anpassa sig på plats. Hans noggrannhet och struktur märker man tydligt vid uppdrag som DJ där det gäller att ha ordning på allt från lampor till skivor och inte minst på prydlig kod vid webbutveckling.

Att Emil trivs i föränderliga miljöer och med nya arbetsuppgifter har varit tydligt i de uppdrag där man byggt en ny verksamhet från grunden samt i det senaste uppdraget där systemen och organisationen var i ständig utveckling.

Emil växlar bekvämt mellan det kreativa och det tekniska och drivs av att förstå hur alltifrån kod till motorer fungerar och att ständigt lära sig nya sätt att skapa. Kunskap inom flertalet områden gör Emil till en flexibel lagspelare med bredd.


Certifikat

IBM Business Process Management Express or Standard Edition V8.5.5, BPM Application Development

C2180-412

http://www-03.ibm.com/certify/jp-ja/tests/eduC2180-412.shtml


Datorkunskaper

Jag har mycket god datorvana. Jag är van att arbeta i framförallt Adobes kreativa programserie med bla. InDesign, Photoshop, DreamWeaver, Illustrator, Premiere och After Effects. Jag har 10 års erfarenhet av Joomla, både frontend och backend och 4 års erfarenhet av Twitter Bootstrap. Jag har kortare erfarenhet av Wordpress. Jag lång erfarenhet av att programmera html, css, php, mySQL och JavaScript. Jag redigerar video obehindrat samt skapar motion graphics när det behövs. Jag behärskar även bla. Officepaketet, 3D-grafik och webbeditors.


Yrkeserfarenheter

apendo AB
20170102 - Nuvarande

IBM BPM Developer
Anställd som BPM-Utvecklare med certifiering inom IBM Business Process Management. Spark UI som specialitet.


Academic Work - Ambulerande IT-konsult
20121203 - 20170101

Uppdrag:

Helpdesk
Uppdrag på Försäkringskassan ITs helpdesk. Kortare uppdrag för att stötta ordinarie helpdesk vid en migrering för hela Försäkringskassan till apptelefoni (Skype). Sedvanliga helpdeskuppgifter med ärendehantering och telefonsupport och fjärrstyrning.

Försäljningsassistent
Uppdrag på IL Recyclings kundservice. Förutom sedvanlig kundtjänst med beställningar, frågor och reklamationer har jag även deltagit i projekt för registervård och nykunds-bearbetning.

Application Support
Arbete som konsult på SCA Logistics i Sundsvall. Applikationssupport för företagets logistikapplikationer. Dels teknisk IT-support, dels administrativ support. Övervakning och felsökning av interna system, integration med externa system och dokumentation. Regelbunden kontakt med användarna på terminalerna runt om i Europa. Driftinformation till användarna. 1:a 2:a samt 3:e linjens support mot användarna. Mycket av administrationen sker direkt i SQL.


Frilans Webbutveckling

Svenska Fallskärmsförbundet (2012 - Pågående)
Tagit fram en ny webbsajt till Svenska Fallskärmsförbundet där jag och min kollega skapat ramverket och grafiken på uppdrag av och tillsammans med kommunikationskommittén. Sajten är uppbyggd kring Joomla med anpassade komponenter, egenbyggda komponenter och stilmall med Bootstrap som ramverk. www.sff.se

Svenska Trädföreningen (2013)
Tagit fram en ny webbsajt till Svenska Trädföreningen. En total ombyggnad av en äldre Joomlasajt. Sajten är uppbyggd kring Joomla med anpassade komponenter, egenbyggda komponenter och stilmall med Bootstrap som ramverk. www.tradforeningen.org

Skulefestivalen (2011 - 2016)
Är tekniskt ansvarig för Skulefestivalens webbsajt. Tillpassad Joomlasajt där jag ansvarat för anpassning och stilmall för sajten med Bootstrap som ramverk.


Nokas Värdehantering AB fd. G4S Cash Solutions

Säljassistent 20120215 - 20121130
Avlastar säljaren med framtagning av avtal samt avtalsadministration.

Inre tjänst Cash Center 20091228-20121130
Utlämnande av värde till transportörer och mottagning av inhämtat värde/returer. Även packning av värde och nycklar etc. Administration av inkommet värde.


Ljud och Ljus Control
20100416 - Nuvarande

Ljud och ljustekniker
Extraarbete som ljud och ljustekniker vid events, konserter och annat. Kör även lastbil.


Frystgrossisten i Mellannorrland (GB)
20090512 - 20090814

Direktsäljare
Jobb som direktsäljare av glass mot dagligvaruhandeln runt om i Västernorrland.


Diplom-Is
20080126 - 20090512

Driftansvarig/direktsäljare/lageransvarig
Arbetet är delat mellan att sälja och leverera glass till butiker och servicehandel med lastbil och ett driftansvar som omfattar bl.a. ansvar för körplanering, inköp, lager, boxlager, fordonspark och IT-drift. Har även fungerat som arbetsledare för lagerpersonal och praktikanter. Jag har kört mycket truck och erhållit trucktillstånd från arbetsgivaren.


Eniro 118 118
20060530 - 20080125

Telefonist
Svarade i telefon och sökte fram rätt svar på de frågor som ställdes; allt ifrån namn och nummer till färdbeskrivningar. Telefonist är ett väldigt service-orienterat yrke där du bl. a. måste vara snabb på sökningar (både i interna system och på Internet), ha god allmänbildning samt tala god engelska.


IBM i Dublin, Irland
20050418 - 20060331

IMAC-koordinator (inköps och beställningsadministratör)
Jobbet innefattade ärendefördelning och kvalitétskontroll. Arbetet vände sig mot svenska kunder, men krävde även flytande engelska i både skrift och tal.
I och med flytt av avdelning från Sverige fick vi starta upp hela organisationen från grunden i Dublin, då vi var första generationen i Dublin på detta projekt.
Hade också ett visst projektansvar för att utveckla arbetsprocesser tillsammans med grupper som nyligen flyttat till andra länder. Där hade jag även ansvar för att skapa och genomföra presentationer av avdelningen och vårt jobb. Arbetet krävde också god teknisk kompetens för att kunna avgöra vilka åtgärder som är korrekta.


Utbildning/kurser

2003 Kurs i Level Design för spelprogrammering vid Lernia i Sundsvall (8 veckor).

2002 Högskoleexamen med inriktning mot datateknik 80p vid Mitthögskolan i Sundsvall.

1998 - 2002 Fristående kurser i Data/Medieteknik vid Mitthögskolan i Sundsvall.

1994 - 1997 Gymnasium - Engelskspråkigt naturvetenskapligt program, teknisk gren, maskininriktning på Berzeliusskolan i Linköping.


Språkkunskaper

Svenska: Flytande modersmål
Engelska: Flytande
Tyska: Medelgod


Körkort

A, B och C. Tillgång till egen bil


Större projekt

2009 Skapar en kampanjhemsida för Folkpartiet i Sundsvall inför EU-parlamentsvalet. Allt med Joomla som ramverk.

2007 Skapar ett GUI i PHP/MySQL till ett administrationsverktyg för bluetoothsändare åt ett företag i Australien. Verktyget används för att ladda upp filer och skapa kampanjer för filer som sedan ska skickas ut till kunder via bluetooth t.ex. på mässor eller i varuhus, vid förbestämda tillfällen.

2007 Skapar ett GUI i PHP/MySQL till sajten youtext.com.au som är en sajt där man kan registrera sig och skicka obegränsat med gratis SMS. Sidan är australiensisk.

2005 Startar sajten DublinSvenskar som är en portalsida för svenskar som bor i Dublin. Sajten har två syften. Att hjälpa de som vill flytta hit med information samt att bli en möteplats för de som redan är i Dublin. Sajten är skapad med CMS (content management system), Mambo.

2002 Jag skapade en webbshop åt butiken ”Flärd - Gamla Linköping”. Webbshoppen gjordes i JSP. Projektet ingick också som examineringsprojekt i kursen Internetfördjupning.

2001 Jag utförde ASP-kodningen till ett publiceringssystem för en webbtidning som var ett moment i kursen Journalistik och Internet.

2000 Jag och två andra studenter skapade studentinformationsprotalen sGuide.nu på uppdrag av Studentstadsprojektet i Sundsvall. Portalen har inriktningen lokal information för nya och gamla studenter i Sundsvall. Det man ska hitta via sGuide.nu, är det som inte riktigt ryms på Studentkårens och Kårhusets hemsidor. Under projektet sysslade jag med webbprogrammering, marknadsföring, sponsring m.m.


Värnplikt

1997 - 1998 Räddningssoldat / Fältservice vid Norrlands Arméflygbataljon, AF1 i Boden, 10 månader. Flygräddning, första hjälpen, brandbekämpning, fordonsutbildning, snöröjning, mm.


Fackligt arbete

2007 - 2008 Invald i SIF-styrelsen på Eniro 118 118 i Sundsvall. Rekryteringsansvarig.
Fackliga kurser:
Facklig grundkurs för förtroendevalda ( SIF ).

Ideellt arbete

2007 Ljussättare av kortfilmen Kick!

2003 - 2005 Ansvarig för DJ-gruppen på Kårhuset i Sundsvall.

2002 Ansvarig för markservice vid inspelning av trailer för novellfilmen Sken.

1999 - 2005 Kårhuset i Sundsvall. Arbetat som serveringspersonal, kock och discjockey.

1999 - 2003 Jag var med i en ungdomssektion vid Östergötlands Hemslöjdsförening i Linköping, där vi slöjdade en kväll i veckan. Där fungerade jag delvis som ledare i gruppen. Jag har också varit på Hultsfredsfestivalen med Riksförbundet Unga Slöjdare och handlett festivalbesökarna när de testat på slöjd, fem år i rad, -99 till -03.


Praktik

2000 Sex veckors praktik på Sveriges Television i Sundsvall. Deltog i installation av ett nytt avvecklingssystem för digital-TV.


Personligt

Jag är gift med Katarina som jag har sönerna Elliot och Egon tillsammans med. Det mesta min fritid tillbringar jag med familjen samt ser om mitt hus med allt vad det innebär av renovering, vedarbete och gräsklippning. Får jag lite tid över spelar jag skivor eller är ute, jobbar som ljud & ljustekniker och mekar med mina bilar och MC. Träningen tar även en hel del tid med karate, spinning, innebandy och löpning som främsta favoriter.


Referenser

Lämnas gärna på begäran.

 

 

CV för nedladdning

Klicka här